Drömskolan börjar

Nästa weekend (18 – 20 juni) ska jag sova i en ek på Mossagårdsfestivalen. Målet är drömmar.

Min arbetshypotes är att drömmarna, liksom luften, renas och syresätts genom växternas blad. Fotosyntesen förvandlar koldioxid till syre. Tillsammans med utandningsluften från alla varelser strömmar deras drömmar in i träden, blandas med varandra, renas, syresätts – och skickas på morgonkvisten ut igen som förbluffande nya skapelser, nya kombinationer och erfarenheter.

Sover man alldeles intill denna process, så bör man, föreställer jag mig, kunna uppfånga alldeles extraordinära drömmar. Färskpressat syre och färskpressade drömmar.

Följ gärna mina experiment och delta i en egen drömskola.

Lektion 1:
Starta en drömdagbok.
Det kan räcka med att du lägger fram papper och penna bredvid sovplatsen. Det är själva föresatsen som räknas, att fr o m nu börja ägna uppmärksamhet åt drömmar.

Drömmarna är mycket lättsmickrade. De älskar när man tänker på dem och tar dem på allvar. De svarar direkt!

Det sista du tänker på när du somnar bör vara att du ska minnas vad du drömt, imorgon bitti. När du vaknar, ligg kvar helt stilla. Rör dig inte alls. Försök glida tillbaks in i drömmen och minnas den. Gå igenom den och memorera. Fokusera på bilderna från drömmen.

När du ”har den”, sträck dig då efter din drömdagbok och börja skriva. Skriv så som minnesbilderna kommer upp, tänk inte på logisk ordning. Nya minnesbilder kommer att dyka upp efter hand, så det kommer hur som helst att bli kladdigt i anteckningarna.

Du kanske har svårt att minnas dina drömmar? Du tror kanske rent av att du inte drömmer? Det är förmodligen så, att du sover för lite. Du har väckarklocka som väcker dig mitt emellan två drömperioder i stället för alldeles efter den sista (tredje) drömcykeln under natten. Satsa på att starta din drömskola när du har en sovmorgon framför dig och får sova tills du vaknar av dig själv. Det är, normalt sett, alldeles i slutet av din tredje drömcykel, och det är då du har störst chans att minnas drömmen.

Läs mer här om drömmarnas minne.

Lycka till!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.