Kära drömpublik!

Ikväll ska du få hjälpa mig att skapa nya berättelser. Vi ska vaska fram några stickord som jag ska använda under nattens drömmar. Några ord som kanske kan skapa en berättelse.

Du är välkommen att delta i drömskapandet! Det gäller dig i biblioteket, men också dig på nätet.

Själv kommer jag att sova här i biblioteket i Kungsbacka. Du får sova var du vill! Jag inbjuder dig att använda samma ord och drömma med dem i sinnet. Vem vet vad det blir?  Kanske ingenting. Kanske nånting, vad som.

Om du vaknar  i natt eller imorgon och minns vad du drömt, så snälla låt oss andra ta del av det.

Du är välkommen att tala in din drömberättelse så här:

1)  Du har antingen en mobil med röstmemo eller inspelningsfunktion. Tala in din dröm och maila den till natthyllan@gmail.com

2)  Eller kanske du föredrar att ringa på vanligt vis. Ring 0702-779244 och tala in din dröm i telefonsvararen. Håll berättelsen hyfsat kort. En minut är nog max.

Imorgon 2/2 kommer en kompositör och en ljudredigerare att skapa ett musikverk där fragment av era drömberättelser ingår. Det blir ett kollektivt skapat verk , ett unikt sätt att använda publik interaktivitet. Ni ingår i ett experiment som –så vitt jag vet – aldrig någonsin gjorts förr.

Imorgon kväll spelas era berättelser upp tillsammans med mina berättelser på Kungsbacka Bibliotek Fyren.

För tydlighets skull vill jag säga att du genom att sända din berättelse ger ditt medgivande till att den används fritt för Drömmar ur Natthyllan och att du inte kan ställa några upphovsrättsliga anspråk berättelsen. Däremot kommer du att få en nedladdningsbar kopia av det färdiga text-musik-kollaget.

Följ Drömmar ur Natthyllan under kvällen och natten på www.facebook.com/natthyllan (Man behöver inte vara med på facebook för att se sidan, den är öppen för alla.)

Delar av natten kommer att live-streamas och videon ligger sedan kvar. Där kan ni se vad jag har för mig under natten. Och om ni vill kan ni kommentera, fråga eller berätta om era egna drömmar även där.

CC/ Kungsbacka Biblioteket Fyren 1-2 februari 2012.

Du gillar kanske också...

77 svar

 1. Anna-Mi skriver:

  Klockan är 22.14 och jag måste gå och lägga mig, men jag ser inga ord att drömma kring, snyft. Jag kommer att drömma mardrömmar!!!

 2. Christina skriver:

  De finns på http://www.facebook.com/natthyllan
  Den uppdateras löpande.
  Orden är:
  BLÅ
  DECIBEL
  SNATTERI
  EN ÄLDRE GRÅHÅRIG MAN SOM LETAR EFTER SMED

  Men Anna Mi, vad du än drömmer efter denna ofullständiga input räknas som en natthylle-dröm. Hör av dig i morgon bitti! sov gott och dröm väl! /cc

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.