Tankar för dagen 2010

Hur många sladdriga vintertankar krävs det för att skapa en välsvarvad sommartanke?

Nu går min sommarserie med Tankar för Dagen igen. Jag tror det är 7e sommaren som jag gör de här små betraktelserna. Det börjar bli en fin sommarvana!

Första tanken, 3 aug, handlar om att de döda numera är i minoritet och hur det bör förändra våra ritualer på gränsen mellan liv och död. Man kan efterlyssna här (till 2/9) och läsa texten här.

Andra tanken, 10 aug, handlar om ett magiskt botemedel mot kärleksolust, och hur fel det kan bli. Den tror jag nog kommer att få en plats i min kollektion av erotiska rysare. Efterlyssna här (till 9/9) eller läs texten här.

Tredje tanken, 17 aug, handlar om hur man förbereder sina sista ord på dödsbädden. Den dröm som det refereras till har jag hört Rolf Rang återge en gång men den förtjänar en plats i det kollektiva undermedvetandet. Tack Rolf! Efterlyssna här (till 16/9) eller läs texten här.

Fjärde tanken, 24 aug, handlar om gökens förmåga att variera budskapet med hänsyn till väderstreck. Kan man göra nåt liknande? Efterlyssna här (till23/9) eller läs texten här.

Femte tanken, 31 aug, handlar om kråkorna som attackerar. Hur upprätthåller man sitt revir utan att vara ogästvänlig?  Efterlyssna här (till 30/9) eller läs texten här.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.