Dröm med oss

Vill du vara med på ett kollektivt drömexperiment?

Den 1 februari kommer jag att sova i biblioteket Fyren i Kungsbacka. Jag kommer att ha 5 stickord med mig in i sömnen, med uppgift att försöka drömma kring dem. Orden har publiken givit mig under kvällen i biblioteket. Ett av dem kommer från ett slumpmässigt möte med någon av böckerna i hyllraderna. En kreativ lek, liknande de jag själv brukar ge elever i någon av mina berättarkurser.

Publiken får samma ord med sig hem, med uppgift att drömma. Man kan också delta on-line. För att få veta stickorden, logga in på facebooksidan för Drömmar ur Natthyllan: www.facebook.com/Natthyllan på onsdag den 1 februari. Orden ligger där senast kl 22. Du får uppgiften plus instruktioner till drömmandet. En del av det kommer via Bambuser som video.

Men inte nog med detta. Under natten eller på morgonen fram till kl 10 kan du rapportera vad du drömt till Natthyllan. Du gör det antingen genom att ringa till en telefonsvarare. (Numret kommer att stå på Natthyllans sida.) Eller så kan du tala in ett röstmemo på din mobiltelefon och maila till natthyllan@gmail.com

Under dagen den 2 februari kommer delar av alla drömrapporterna att redigeras ihop till ett text-och-musik-collage. Detta blir en del av min berättarföreställning på kvällen den 2 februari.

Man kan vara uppkopplad på så många sätt nu för tiden. Låt oss prova och se om vi kan koppla ihop våra drömmar, för en natt!

Detta transmediaprojekt pågår hela månaden. Du kan vara med och drömma även 7, 13 och 29 februari (skottdagen!)

 

Du gillar kanske också...

57 svar

  1. Anna-Mi skriver:

    Skulle vara spännande att deltaga i det här tokroliga projektet som åtminstone är ekologiskt och inte använder sig av plågsamma djurförsök vad jag kan se. MEN: stickorden släpps först klockan 23! Jag är säkert inte ensam om att redan nanna kudden då. SÅ: de följande drömsessionerna, kunde inte stickorden släppas on-line tidigare på kvällen då?
    Förbindligen
    Anna-Mi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.