Nallesagor i träd

20120704-165558.jpgI sommar berättar jag Nallesagor i träd i Lund inom programmet i Sommarlund. Det är sagor, dockor, trädklättring i mix mellan fakta och fantasi. Det är första gången jag använder dockor i träd och det är en återknytning till hur jag började inom showbiz, i Garberobsteatern i Malmö på 70-talet.

De tre nallarna Kassnallen, Honungsnallen och Sotarnallen är lärlingar i trädklättring och jag har hyrt in dom som praktikanter i min verksamhet. De får lära sig lite i taget men ibland går det förstås på tok.

Honungsnallen gör vad som helst för lite godis och det är ju bra, problemet är bara att han lockas lika lätt att avvika från arbete som att utföra det.

Sotarnallen klättrar helst bara i skorstenar. Så för att få¨med honom ut i träden måste jag också ta med en skorsten. Att rigga skorsten i ett träd är en uppgift som jag fick jobba en del med att lösa.

20120704-165749.jpg

Kassnallen har kommit så långt att han fått egen sele och kan klättra på prussik – på mitt klätterrep och med lite knuffar i baken från mig, som klättrar under honom. Kassnallen fick sitt namn av den häxa som skapade honom, och som råkade sy ena foten bak och fram. Han blev kasserad! Men jag återvann honom. Han lärde sig så småningom att gå genom att hoppa ett steg bak och två steg fram och det är en otrolig fördel för en nalle, eftersom ingen kan veta vilket håll han gått när han blir jagad.

20120704-165846.jpgNallarna har jag sytt själv med hjälp av ett utmärkt mönster gjort av min kompis Christina AndersonSvenska Mönster. Köp ett mönster och sy en egen nalle!

Arrangör för Nallesagorna i sommar är Sommarlund.

Nallesagorna visas i Lund på dessa tider:

15/6 kl 14 Stadsparken i Lund, platanen vid lilla fontänen.
11/7 kl 10 Norra Fäladen, Borgarparken, vid grillplatsen
11/ 7 kl 14 Stångby, parken mellan biblioteket och församlinghemmet
12/7 kl 10 Gunnesbo,  på kullen bakom Bostället
12/7 kl 14 Linero,  vid Vikingaskolan, samling på gräsmattan vid lekplatsen
15/8 kl 14 Löwengrenska parken bakom Stadsbiblioteket, sikta på jätteboken!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.