Klättring i TV

Häromdan blev jag filmad av SVT för programmet Sverige. Jag klättrade i flikboken i Kungsparken i Malmö, ett 140-årigt träd med mångfördelad stam och grenar som hänger ända ner i marken. Ett riktigt sagoträd.

Filmarna hade hyrt en skylift för att kunna filma mig i kronan. När jag var en tio meter upp slutade deras manövrering att fungera. Där stod dom, i sin korg. Jag la mig ner på en gren och slumrade medan de ringde efter support. Till slut fick de tigga nån åskådare på marken om hjälp. Det satt hårt inne, dom såg ju kameran och trodde det var någon fälla. Till slut var det en tjej som vågade sig fram och tryckte på rätt knapp nerifrån bilen.

Under tiden hade jag legat och lyssnat på ekot från mitt eget blodomlopp, som återkastades med vibrato inifrån djupet av trädet.

Reportaget sänds på SVT1 lördag 28 maj. Se det på SVTplay här, 22 min 15 sek  in i programmet.

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Helena skriver:

  Gud så spännande!
  Kan inte bärga mej, vill se det nuu!!

 2. Lennie Tofft skriver:

  Hej, din teori om att människors drömmar samlas i träden låter trovärdig tycker jag. Materia kan ju lagra energi i form av tankar och känslor. Och om en kol-atom vistas tillräckligt länge i en människokropp så kan man anta att dess energi präglas av hennes tankar – och drömmar, och när den sen lämnar kroppen och flyger iväg med två syre-atomer som ”fortskaffningsmedel” för att inkorporeras i ett träd, så kan man anta att den människans tankar och känslor också kommer att prägla trädet. Man brukar ju säga att man ”blir vad man äter”, och på sätt och vis ”äter” träden de kolatomer som vi andas ut, vidfästade på syre-atomer.

  Jag förstår dock inte riktigt ditt resonemang om att strömmarna i trädet går genom kroppen om man hänger från en gren till en annan, skulle du vilja utveckla detta resonemang lite mer så att jag förstår hur du menar?

 3. Lennie Tofft skriver:

  Varje kolatom i trädet skulle även kunna fungera som en form av ”psykisk länk” (ett begrepp som används inom magin) till de människor och djur varifrån atomerna härrör. ”psykisk länk” innebär att om ett föremål laddas med magisk energi/livsenergi/tankeenergi så kommer denna energi att spridas till och ge energi åt föremål/händelser/platser/personer som ”resonerar med”/”symboliseras av” detta föremål som laddats med energin. Eftersom kolatomerna i trädet resonerar med eller kan sägas symbolisera de människor de härör från, kan man därför anta att den tankeenergi som uppfyller dessa människor också sprids till trädet.

 4. admin skriver:

  Hej Lennie, kul att råka se dig häromdan, tyvärr var jag lite splittrad med barnbarnet också att ta hand om… Kolatomer genom andedräkten är en en ny infallsvinkel för mig, som mestadels rör mig på det symboliska fantasiplanet. Det ska jag fundera mer på, eller om du kan förklara.
  Det andra, hur man kan känna ”strömmarna” genom sin kropp så tror jag det handlar mer om elektricitet? Ett träd, liksom alla varelser, har ju elektriska energifält omkring sig. Det kan man t o m se, det som ofta kallas auror. Jag ser auror kring träd och andra kan väl notera auran kring mig. Trädets aura ärsom en lodrät slöja som hänger i ”veck” rätt ner mot marken. Om man vistas väldigt nära ett träd så kommer bådas auror att blandas med varandra. Varför det upplevs extra starkt när man hänger mellan två grenar vet jag inte. Jo, kanske! Eftersom man själv inte har jordkontakt så går kanske ens egen energi via trädet för att nå marken. Kanske är det det, som känns? Kallas det att bli ”seriekopplad”, ur elektrisk synvinkel?
  Till skillnad från när man står på marken intill ett träd, då går ens egen energi på egen hand ner i jorden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.