Kassnallen

Jag håller på med en ny berättelse som ska berättas första gången på Ljungbyfestivalen (som börjar nu på fredag 13/6). Kassnallen blir kasserad redan som embryo, då han blir sydd av en Fru Lived på Nallecaféet i Tjörnarp. Hon råkar sy två högerben! Så ena benet hamnar bak-och-fram. Rasande över sitt misstag kastar Fru Lived nallen i papperskorgen med orden ”Far år helvete!”.

Och då gör nallen det.

Naturligtvis klarar den sig till slut och kommer tillbaks hem med nytt mod, efter att ha lärt sig fördelarna med att ha ett ben som går bak och ett som går fram. Och Fru Lived, ja sanningen om henne kan man ana om man läser hennes namn baklänges…

Berättelsen är tänkt för barn mellan 7 och 11 år men just nu är den så hemsk att min kompis Malin Skinnar, som coachar med kloklyssning, måste slå till ”bisarrbromsen” hela tiden.

Jag skriver inte berättelsen (gör jag s g s aldrig med mina muntliga stories) utan ritar upp händelseförloppet som en karta på ett stort A3-ark. Det ena pappret efter det andra, efterhand som ändringar tillkommer… Och så spelar jag in 5 minuter i taget framför en videokamera, och tar om och tar om och tar om… När jag inte vet hur jag ska fortsätta blir jag jättesömnig. Då lägger jag mig och sover så där tre-fyra timmar, sen brukar problemet vara löst när jag vaknar.

Sen för att det ska sätta sig i kroppen går jag långa raska promenader i skogen, runt, runt, i samma spår.

Nallen har jag sytt själv efter ett mönster på gammeldags nallar som finns att köpa på mönstersajten Svenska Mönster .

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.