Lyssnarsalong mellan träden

Salong för berättarpublik

Så här kan det se ut när jag berättar utomhus. Tre hängmattor och 20 filtar. Just här finns plats för 30 personer mellan de gamla taxus-stammarna som gör hängboken sällskap i Stadsparken i Lund. På marken ligger först en 6 x 10 m presenning. Ovanpå den diverse filtar. Mest är det gamla fina yllefiltar som jag klippt i remsor ca 40 cm smala. Jag brukar passa på och köpa på Myrorna och liknande ställen. Vissa av dem har jag klippt ännu smalare och ”korgflätat” ihop. De blir då dubbla och riktigt varma att sitta på. Filtarna passar precis att bre ut på bänkar om man har det i stället för marksittning. Och räcker även lagom för två personer att svepa som sjal om axlarna.

Använder man hela presenningens yta klämmer man lätt ihop 100 personer. Är man i en park kan man kanta med några rader parkbänkar längst bak och vid sidorna.

En bra grej med allt detta är att vid överraskande regn tar man bara tag i två hörn av  presenningen och viker den över alla filtarna tills skuren har gått över. (Man får flytta på publiken innan förstås.)

På kvällen hänger jag upp fotogenlampor i träden. Marchaller däremot är ett otyg, de ryker för mycket.  Ödesdigert för rösten,  om vinden ligger på fel håll.

Hela scenutrustningen får plats i baksätet på en (lite större) bil.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.