Kära kommunen, vad är meningen med livet?

Haft ett kul gig idag på Kommunförbundets e-forum i Kristianstad. Det handlade om medborgarnas elektroniska kommunikation med kommunerna (och vice versa). Jag skulle kåsera om medborgarförväntningar på kommunerna och rubriken (som jag själv valt) var: ”Kära kommunen, vad är meningen med livet?” En rubrik som jag slog till med i våras när uppdraget bokades, men som jag skulle förverkliga först nu.

Jag satt uppe sent och skrev, blev trött och tänkte ”jag stiger upp tidigt och lägger finishen”. Men upptäckte att jag hade glömt min mobil i måndags på Markan i Hässleholm. Jag har ingen väckarklocka (en hälsoprincip i mitt hus). Blev till att beställa telefonväckning, kl 04.40.

Fyra timmar senare ringde ”Pelle” från Telia och väckte mig. Det var faktiskt en riktig lajvperson!! Så sné man skulle blivit om det var en automatröst!

”Förlåt – jag uppfattade inte ditt svar – du är vaken? Om du fortfarande sover, tryck stjärna.”

I alla fall. Jag gjorde min grej fast jag var tvungen att ha manus med för det var så färskt. En del poetiska partier måste köras ordagrannt.

Det är skämmigt att ha lappar med tycker jag, men jag försökte göra det bästa av det. ”Skannade” in en halv sida i taget och släppte blicken. Och vissa partier hade jag inte ens hunnit skriva så då blev det ju direkt improviserat.

Det tycks som om allt jag gör nu börjar med tandställning och slutar med att jag finner Gud.  I tisdags på stand-upen på Farozon mötte jag Gud på en flygplanstoalett ovanför ekvatorn. Det var nog lite overkill eftersom jag inte hann berätta varför jag befann mig där. Idag mötte jag Gud i kommunhuset i Höör. Det funkade bättre.

Det blev också Gud, på slutet, som frågade mig hur gammal jag egentligen var. Så fick jag ge honom min one-liner om när man slutar räkna.

Berättelsen blev en självbiografisk resa genom kommunerna i mitt liv, med en liten bankbok från BB (och Malmö Sparbank Bikupan) som röd tråd.

Att påstå att kommunen är Guds sändebud på jorden, gjorde nog många glada. Det är intressant att specialsy ett framträdande till ett event som detta. Man vill skapa positiv energi för deras arbete, och samtidigt ge lite syra och sälta.

Själv snappade jag upp två nya begrepp och införlivade. ”E-inkluderad”, det sög jag direkt, och kommer att kontra med ”E-exkluderad” vid första tillfälle. ”Utförare” noterade jag också och funderar på dess motsats ”införare” och vilka poänger man kan dra på det.

Tips, till alla er som skapar den här typen av ord (Undrar vem ni är? Finns ni där?): När ni väger ett nytt ord… innan ni beslutar er, kolla hur motsatsen låter och väg ordet mot den. Stand-uppare är blixtsnabba där.

Jag körde ett tryffelsök med min tryffelhund Robin, bland ekarna utanför Krinova Science Park, (där var ingen) innan jag for hem till min egen trädgård.

Fin dag för mig. Hoppas den blev det för alla!

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Hej Christina!

  Jag tyckte att det var ett härligt kåseri, både roligt och intressant att få veta vilka förväntningar som finns. Vi får hoppas att inte alla kommuninvånare ser oss som guds sändebud till människorna :o)

  Om detta vore Facebook så skulle jag ha klickat på ”Gillar” nu ;o)

  MVH
  Magnus Lindstrand
  Webmaster
  Kristianstads kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.