Vem skriver brev till vem?

Förklädda debattörer.

Ett roligt uppdrag jag har tackat ja till är OBS Kulturkvarten på SR P1: Skriv ett fiktivt brev från vem du vill till vem du vill!

Jag tackade omedelbums ja, utan att tänka mig för. Det lät ju kul.

Det var nog två månader sen. Jag började fundera. Det är så många saker man skulle vilja att somliga sa till somliga. Men det blev svårare och svårare. Jag hamnade i ett dilemma.

Idén bygger ju på name-dropping. Ska man parasitera på verkliga dokumentära personer för att uttrycka sig själv? Min första idé, att låta en (ö)känd bloggare skriva till Doktor Glas, den kunde jag liksom inte stå för vid närmare granskning. Varför ska jag hjälpa till att ge uppmärksamhet åt någon som strävar efter att få folks avsky och förakt för att stärka sig själv? Och varför låna Hjalmar Söderberg till detta?

Nä, jag fick tänka vidare.

Jag har haft två månader på mig. Imorgon ska jag banda. Det börjar bli pressat.

Igår kväll innan jag gick till sängs gjorde jag en lista. Jag skrev upp alla tänkbara personer i ett korsdiagram. Så granskar jag kombinationerna, när alla skriver till alla. Vilka är mest intressanta? Vilka ger mig inspiration?

Så här ser lappen ut.

Mina personer: Pippi Långstrump. Harry Houdini (utbrytarkung). Neil Armstrong (månresenär). Isaac Newton (matematiker). Heliga Birgitta (helgon). En känd bloggare (ej namngiven). Doktor Glas (romanperson)

Vem skriver till vem? Valet är inte klart. Nu ska jag bara äta frukost sen ska jag bestämma mig.

Programmet sänds förresten på onsdag kl  14.45 och 20.45 i Sveriges Radio P1. Missar man tiden kan man efterlyssna här.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.