Tappa rösten

Att tappa rösten pga förkylning är inte kul. Är man berättare och har jobb bokade så är det en katastrof. Här kommer ett recept som jag lärt mig av Antonio Rocha som i sin tur fått det från sin brasilianske läkare:

Lös upp 1/4 tsk cayennepeppar i ett glas varmt vatten. Gurgla 3 ggr om dagen.

Det är inte farligt och gör inget om man råkar svälja. Ha vattnet så varmt det går utan att det bränns.

Det lär vara ett dunderrecept. Än har jag inte varit förkyld så jag kan inte gå i god för det personligen. Jag ser nästan fram emot att bli lite hes så jag får lov att testa.

Du gillar kanske också...

780 svar

 1. Cissi skriver:

  googlade tappa rösten och hamnade här, har testat huskuren och i kombination vara tyst går det super bra.

 2. christclaess skriver:

  Ja nu har jag själv också fått chansen. Jag som ”ALDRIG” är sjuk… drappades för en vecka sen av en gräslig heshet. Jag lät som en monster-KalleAnka. Skrämde livet av mina barnbarn. Då provade jag cayenne-kuren och det var fantastiskt! Det kändes i halsen precis som det känns i näsan när man tagit Nezeril. Det klarnade upp och liksom vidgades.
  Att vara tyst under tiden är dessutom livsviktigt.
  Om någon är rädd för att det ska smaka alldeles för starkt så kan jag lugna med att smaklökarna för pepparstyrka ligger mest framme på tungan. När man gurglar vätskan långt ner i halsen så känns det inte starkt alls.

 1. 29 augusti 2011

  […] man är torr i munnen. Vattnet hjälper inte mot nervositet, gör dig däremot snart kissnödig. Recept mot akut heshet finner du här. Like this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i Okategoriserade […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.