Tankar för Dagen sommaren 12

Jag har gjort fem nya Tankar som sänds under sommaren. Detta började jag med 2003 och det är roligt och hedrande att fånålyssnare i de känsliga morgon- och aftonstunderna. Här är första och sista meningarna i vart och ett av årets  program. Vill du, kan du lyssna på resten på P1, kl 06.50 + 21.45.

28/6: Svindel:
”För många år sen hade jag en underbar dröm: jag låg, som en panter, lojt utsträckt på en gren högt uppe i ett träd och sov. (…) Du måste bara finna ditt inre lod.” Lyssna här.

5/7: Att erkänna Palmemordet och bli trodd:
”Det påstås att över 130 personer har erkänt att de mördat Olof Palme. (…) Hittar du i denna övning det grundläggande motivet till hela livet, så kan jag garantera att ingen ska kunna ifrågasätta ditt vittnesmål.”
Lyssna här

12/7: Man pratar inte om sånt:
”Hur gör du när du kissar? (…) Äntligen kan jag vara hela mig uppe i trädet – och grenen förresten, tänk att även jag faktiskt har en gren!”
Lyssna här

23/8: Om Radiopsykologen och Ring P1 bytte nummer:
”Jag är trogen radiolyssnare och bäst gillar jag program som får mig att känna hur det kan va att va nån annan. (…) Tack och hej vi hörs imorgon och då är den vanlige programledaren tillbaka.”

30/8: Livets bankbok:
”Jag var fem år gammal när jag hittade nåt spännande i mammas byrålåda. (…) Och de små inser med stigande klarhet att kommunen, det är nog vår främsta himmelska ledsagare.”

Och här finns tidigare inlägg om Tankar för Dagen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.