• Okategoriserade
  • 30

Jag läser nu…

Det har varit en röra. I över ett år har en stor del av mina böcker legat i travar på golvet, intill bokhyllan som ska sorteras. Det blir bara för mycket. Nödvändigt att acceptera att jag måste göra mig av med en del.

Det är hårt arbete att sortera. Somligt ville jag egentligen inte alls behålla. Ge bort? Nä, hur ska jag kunna ge bort sånt som jag tycker är skräp. Så jag eldade upp det i braskaminen.  Ja varför inte? Jag eldar också med dagstidningar.

Så finns det ju de bra böckerna, som jag ändock vet att jag aldrig kommer att läsa om. De ger jag nu bort. Jag har inrättat en speciell hylla för dem och alla som kommer hem till mig får ta med sig vad de vill, från den hyllan.

Och så är det alla böckerna jag ännu inte läst. Jag har samlat på mig en del sådana under åren. Nu har jag snickrat en speciell hylla i ena vardagsrummet. Där ställer jag de olästa. Nu ska de bli lästa. Det är allt möjligt huller om buller. Gammalt och nytt. Fakta och fiktion.

Jag kommer att skriva om de böckerna jag läser fr o m nu. Men som sagt, somligt är kanske inte alls aktuellt direkt. Det enda kriteriet för urval är att boken står i min hylla för hitills oläst.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.