• Okategoriserade
  • 1

Hur mår fisk bäst?

”Firrar mår bäst av att stekas” står det i receptsamlingen i SDS idag.

Har Sydsvenskan verkligen frågat fiskarna? undrar jag.

Det må vara nödvändigt (och gott) att döda djur för att äta dem. Men det ska göras med respekt och ödmjukhet. En varelse som ger sitt liv för att föda en ska högaktas, inte flabbas åt.

Är jag överkänslig? Det skulle jag själv kanske ha tyckt för bara 10 år sen. Men sedan tryffelgrisen Carmen blev en del av mitt liv för 3 år sedan, och jag lärde känna och älska henne, så kan jag inte tycka det är kul att skämta om andra varelsers lidande och död. Jag efterlyser samma medvetenhet i språkbruket som numera de flesta har när vi talar om könsskillnader. Det har tagit några år, men numera tänker sig de flesta för innan drar skämt om blondiner.

Leonardo da Vinci sa, redan på sin tid: ”Det ska komma en dag då vi ser på dödandet av djur på samma sätt som på mord av människor.”

Han var före i det mesta.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Stina skriver:

    Ja! Leonardo är min största idol. Fy för SDS.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.