Första ljudboken ute: Åskflickan – Glimmingehus 1

9789197987271_cover_ljudbokbanner

Trestegspubliceringen av Åskflickan fullbordad

Åskflickan finns nu publicerad i print (mjukband), elbok och ljudbok. Triangeln är komplett.

Det är en fascinerande resa att först utarbeta en berättelse muntligt, sen berätta den flera hundra gånger under loppet av femton år, sen skriva ner den, få den lektörsläst, få den korrekturläst, få den satt i inlaga, få den tryckt. Sedan läsa in, med samma röst, fast i studio.

Lite snurrig blir man allt. Vad händer nästa gång jag ska berätta den live? Var i minnet sitter den?

En sak är säker. Det sista lilla tillägget jag gjorde i huvudberättelsen, den om Åskflickan, lade jag i Åskflickans egen mun. Hon steg själv in och tog plats och formuleringsutrymme. Den biten kan jag förstås inte berätta själv, live. Berättandet fungerar inte på det viset, jag kan inte bara byta hatt, och plötsligt bli nån annan än berättaren.

Jag löste det så här i somras, vid bokreleasen i somras på Glimmingehus. Jag hade en föreställning i Borgstugan, just där berättelsen utspelas. I god tid innan spanade jag in en tjej i publiken. Jag frågade om hon ville läsa det stycket ur boken. Jo, svarade hon direkt. Hon fick boken och övade lite. Sen fick hon komma fram under föreställningen och läsa det innantill. Det blev m a g i s k t.

En annan sak som hänt är att berättelserna, i ordmängd och tid, har ökat. De här fyra berättelserna tar cirka en timme att liveberätta. Ljudboken blev 2 tim 45 minuter. Då tycker jag ändå att jag läser lite väl fort på sina ställen.

Lyssna själv! Till exempel via Bokus – där finns också ett gratis provstycke på 5 minuter.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. MyGroundBiz skriver:

    This is really wonderful and informative post. Thanks for sharing. you can also visit my site here to know more about

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.