ÅSKFLICKAN, ny bok i print och e-pub


Askflickan-cover_135x210_mm_142+0_SC

Nu är den här! ÅSKFLICKAN, första boken som jag producerat själv (och skrivit). Nr 1 i serien På Pränt – muntliga berättelser i skrift.

Det fina omslaget är gjort av Anna Sjölin, utifrån ett originalkonstverkoch jag har haft inhyrd proffshjälp till lektörs- och korrekturläsning samt sättning av texten.
Boken kommer i dagarna ut i både pappers- och e-format och kan köpas direkt via mitt förlag Triangelhissen. Den kan naturligtvis också köpas i bokhandeln och på nätbokhandlar som Bokus och Adlibris. Den kommer också, vad det lider, som ljudbok.

SMAKPROV HÄR 15 sid pdf

ÅSKFLICKAN är huvudberättelsen i boken som innehåller fyra berättelser inspirerade av miljön i och kring Glimmingehus. Så här står det i efterordet om själva Åskflickan:

ÅSKFLICKAN kom till precis så som jag skriver det. Jag var där med min hund, sov över på luftmadrassen i vänstra bortre hörnet, sett från dörren, och såg henne just när jag släckt lampan. Någon har frågat varför hon syr? Inte vet jag – det var vad hon gjorde. Hon satt i fönsternischen i högra väggen, närmast bortre hörnet.

Jag tillfogade sedan andra kunskaper. Riddar Ulftand, som lät uppföra borgen från 1497, hade en dotter som dog i tioårsåldern av pesten. Blixten har, vad man vet, aldrig slagit ner i borgen. Flickor, i en svunnen tid, lär ha använt synålar som självskadebeteende, läste jag in en psykologisk forskningsrapport. Jag gick i hypnosterapi, ja. Tack, Billy Persson, för guidningen och kassettbandet! Och tack, Svend-Erik Engh, som hjälpte mig med instuderingen av föreställningen den gången!

Den åskrädda hunden, Yrsa, som var med dog fem år senare och jag avslöjar inte färg och ras – många lyssnare skulle få sin inre berättelse förstörd. Hennes aska vilar i frid i yttersta hörnet av min trädgård, där hon fortsätter att beskydda mig vartenda dygn på året, utom när det åskar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.