Trött på digitalt? Sov i TRÄD!

En kurs i att klättra och rigga sovläger på höjd

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-1024x768.png

Upptäck äventyret hemmavid! Sverige är full av träd. Man behöver inte åka hundratals mil för att vara med om något unikt. Det kan räcka med 10 meter över markytan, till toppen av ett träd. Att sova i hängmatta inne i ett grenverk och vakna upp av att en duva släpper ett ekollon ner på sovsäcken, kan vara en nog så stor upplevelse.

Kursbeskrivning
Kursen genomföres helt och hållet utomhus och bygger på att alla deltagare kan hålla fysisk distans till varandra.
Max 10 deltagare förfogar över ett individuellt utrustningspaket (klätterlina, hjälm, klättersele).
Det behövs 2 – 3 höga träd med bra klättringsmöjligheter, belägna inom hörhåll från varandra. Tillstånd av markägare krävs.
Kursen inleds med grunderna i trädklättring, med rep och sele. Därefter riggar vi sovläger på olika höjder, från nära mark till trädtopp.
Att sova i träd kräver tillvänjning. Kursen spänner över minst 3 dygn för att ge möjlighet att utforska flera övernattningsmetoder och för att deltagarna i lugn och ro ska hinna öva in en säker teknik.
Det måste finnas hygienutrymmen i närheten.
Kanske har deltagarna även tillgång till övernattning inomhus (som på en folkhögskola, camping) eller i egna tält (naturreservat, strövområde eller annan mark).

Intresserad av att få mer information om kommande kurser, webbinlägg böcker, ämnet att sova i träd? Maila mig.

Christina Claesson, författare och berättare, debuterade som ”public sleep artist” vid Malmö-festivalen 2005 och har sen dess kontinuerligt använt träd och höjdsovande som inspiration och konstnärligt uttryck. 2019 fick hon patent godkänt av PRV, för sin uppfinning ”Trädsegel” som tillkommit för att kunna bjuda publik upp i trädkronan. www.christinaclaesson.se

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är image-2-273x300.png

Kristina Lexmüller är arborist, examinerad vid yrkeshögskolan Kabbarp 2012. Förutom sin ordi-narie verksamhet som ”träddoktor” ger hon sommartid workshops i trädklättring runt om i Skåne, t ex på Fulltofta, för både barn och vuxna. Upp till 10 personer samtidigt får låna utrustning och ta sina första kliv upp i trädhöjden under Kristinas säkra handledning.
www.emblatrad.se

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.