När flamman lyser starkast syns redan stickan krokna svart i andra änden

Nya tankar för dagen från Claesson kommer här. Söndag 21/10 sänds det avsnitt som handlar om ”vi”. Jag har länge retat mig på hur slarvigt det används, för att inkludera folk som kankse inte alls vill bli inkluderade. När jag började nysta i denna fråga, och varför pluralis paternalis provocerar mig så, leddes jag in i allt djupare frågor om vem jag själv egentligen är, eller vill, vara ”vi” med. Det blev till en berättelse om kärleken.

Så kan ett ”vi” blossa upp, i en liten tid, ett litet rum. En flamma från ett tändsticksbloss – när den lyser starkast syns redan stickan krokna svart i andra änden.

Lyssna här.

Följande tankar denna omgången sänds 15 och 22 november.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.