Levande blogg…

… i stället för SOVANDE HEMSIDA

WORKSHOP och  FÖRELÄSNING
för företagare,  entreprenörer,  föreningsfolk,  projektledare och  andra bloggare

De flesta som driver verksamhet har idag en egen hemsida. Nästan lika många har dåligt samvete över att sidan är illa uppdaterad.

En inaktuell hemsida gör mer skada än nytta.

Om man inte sysslar med webbdesign dagligen blir tröskeln till uppdateringen ibland för hög. I en mindre verksamhet finns kanske inte ekonomiskt utrymme att anställa eller hyra en webbredaktör, som ju dessutom först måste informeras om vad som ska göras.

Så där hade jag det, tills jag började blogga för två år sedan. Idag är problemet snarast det motsatta: bloggandet riskerar att bli beroendeframkallande eftersom det är så kul.

Idag driver jag flera bloggar, dels bybloggen Tjörnarpsbloggen www.tjornarpsbloggen.se , dels min egen berättarblogg www.christinaclaesson.se , som har fått ta över min gamla hemsidesadress och nu är min huvudsajt. Jag driver dessutom Tryffelbloggen och har lagt upp Tryffelbutiken åt Skånska Tryffelkompaniet i Tjörnarp.  Utöver det coachar jag flera olika bloggar under uppbyggnad som kommit till som resultat av mina workshops.

Bloggens fördelar framför vanlig hemsida är i första hand:
– Den är interaktiv, skapar personlig kontakt.
– Man gör det själv. Enkel att uppdatera.
– Lätt att ändra design med några enkla klick.
– Gamla nyheter blir ett fylligt arkiv.
– Detaljerad läsarstatistik minut för minut, sida för sida.
– Det behöver inte kosta en spänn.

Min väg genom bloggosfären har gått lite krokigt. Jag har själv tagit reda på hur man gör och eftersom jag är lite datornörd har det varit roligt. Men jag berättar gärna i föreläsning om vilka misstag man kan undvika och vilka genvägar som kan tas.
Om någon vill dra igång en egen blogghemsida står jag till tjänst med workshop och startsupport.

Levande blogg…, pdf om föreläsning

Levande blogg…, pdf om workshop