Krympande åldringar löser problemen

Igår bandade jag ett inslag till OBS! kulturkvarten i radio P1. Ett ”helobs” som de kallar det när man har hela kvarten till sitt förfogande (mot normalt en tredjedel). OBSet är normalt ett väldigt seriöst program med tunga inlägg om samhälle, politik och kultur. Men på helgerna brukar dom spralla till det. Det är då jag brukar komma in.

Denna gången handlar det om hur hela problemet med åldrandet och döden kan lösas om vi kan få alla åldringar att krympa. Problemet är inte att folk blir för gamla. Det är att de är för stora. Kroppen håller inte och de får värk och svullna fötter. Och, hur kul är det att behöva torka flera kilo bajs ur rumpan på en värkbruten gamling som knappt går att vända? Men om dom var små då kunde man hålla dem med ena handen och spola av dem under kökskranen. Små gamlingar skulle bli jättgulliga och deras barnbarn kunde ha dem i stället för husdjur. De kunde dela samma kläder och bo i barnens ryggsäckar när de blev mindre.

Lyssna på hela programmet på långfredag 21 mars kl 13.45 + 20.45. Lyssna därefter på webbradio i 30 dagar här (till 20 april).

Du gillar kanske också...

30 svar

  1. Mia skriver:

    Hej Christina!

    Jag hörde dig på OBS! när jag satt i bilen på väg till en långfredagslunch. Det var verkligen kul att höra dig på radion efter att ha träffats i Ljungby på Berättarkursen helgen innan. Din röst drar mig in i berättelserna… Just den här grejen var rolig – och lite hemsk förstås! Min medpassagerare tyckte det var helknäppt, men så var han inte bekant med Swifts ”Ett anspråkslöst förslag” heller. Sänder en tacksam tanke till min gymnasielärare för att jag är det!

    Mia Levin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.