Kaspar baklänges

Med start idag julafton sänds 7 berättelser som jag gjort på P1 (OBS kulturkvarten) kl  20.45. Varje dag till nyår.

Berättelserna är en repris från en serie som gjordes mellan trettonhelgen 2003 och 2005, i 2 år.

Det handlar om att jag blir förgiftad av kirskålsrök och börjar resa baklänges i tiden. Efterhand framgår det att jag faktiskt är en av de vise männen, Kaspar. En roll som jag långsamt får vänja mig vid.

Jag är speciellt glad över dessa berättelser eftersom de är bokstavligt framberättade. Jag kom till studion med ett tankearbete och några stolpar på ett papper. Sedan berättade jag fram hela berättelsen till Fredrik (Pålsson, programredaktörn) som satt på andra sidan bordet. Ibland frågade han lite och jag fick förklara närmare. Det klipptes bort sedan, liksom enstaka omtagningar.

Det är förbluffande hur bra det blev, och hur det kom att hänga samman som en hel berättelse. Jag minns bara en gång att det var lite krisigt. Fredrik tyckte logiken var lite lös och skickade iväg mig några timmar. Jag kom tillbaks och berättade om det hela och hade löst problemen. Det var ju tur för historien har faktiskt världspolitiska implikationer.

För 2 år sedan (2007) kom dessa berättelser att ligga som grund för en adventskalender jag gjorde för Radio Kristianstad, Kirskålens hemlighet. Då hade min tryffelgris Carmen kommit med på ett hörn och de 7 avsnitten utvecklats till 18.

Efterlyssna på programmen på OBS i P1 här.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.