Mötas i Malmö (red Sabina Dethorey, 2006).

Två killar från Rosengård slår följe med en villafamilj från Kulladal till havet. En trädsoverska och en hemlös utbyter goda råd. En regissör drömmer ett drama om sin son och en polis. Ett barnbarn och en morfar snackar om Malmö.

En kulturarbetare blir avsnäst av en servitris och känner att han har kommit hem. En annan återvänder till hemstaden och blir lyrisk över alla möten på Gustav. En poet finner mötena bland träden i bokskogen. En radioproducent minns tonåren och turerna längs Södergatan.

En man söker kvinnor på nätet och möter dem i staden. En kvinna möter direktörerna på kyrkogården. En pensionär möter tiggare från förr och hemlösa från nu. En poet betraktar hemstaden på långt håll, i skenet av Koh Lanta. En liten kille tränger sig före i kön på Aqva-kul.

En chefredaktör känner sig trygg på gatan mitt i natten. En kvinna hittar sin tillhörighet på Rosengård. En oförskämd passagerare blir ensam i sin elakhet när alla bussens passagerare inklusive busschauffören vänder sig mot honom.

En musiker blir misstrodd av en lärare. En malmöit möter en pensionär, tre torskar och ett gäng välklädda teaterbesökare. En mamma vill lära känna en muslim och bjuda på kåldolmar. Ett gäng hippies agerar akutsjukvårdare på Stortorget.

Här finns tjugo nyskrivna texter om att mötas i Malmö av tjugo olika författare och Malmöprofiler.

Medverkande författare: Christina Claesson, Lena Frisk, Sven Rosborn, Jonas Franksson, Inga-Lina Lindqvist, Lars Fohrman, Per Svensson, Juan Paez Larraguibel, Mary Andersson, Cristina Gottfridsson, Hassan Hadi, Elisabeth Högdahl, Kristian Lundberg, Boel Gerell, Kaj Nohrborg, Margareta Popoola, Adnan Al-Sayegh, Sabina Dethorey, Jan Sigurd, Susanna Dzamic.

Utgiven i samarbete med Malmö Stadsbyggnadskontor.

Häftad, 228s
ISBN 978-91-7844-721-3