Du är kreativ. Du har en grej.

Men...

Den går inte att flytta. Den är för fantastisk för att nån ska tro
det. Den är inte riktigt klar än. Den är premiärklar och längtar
efter sin publik. Den är en höjdpunkt i ditt CV. Den kostar för
mycket att trycka / filma / bygga. Den saknar
finansiär. Den står på tillväxt.

Den kunde också uttryckas i ett behändigare
format.

Berätta grejen!

Du vill öva berättandet som verktyg att utveckla ett verk.
Du vill göra en presentation som matchar din konst.
Du tycker kanske en pitch är för mekanisk och pecha kucha för komplicerat att tajma.
Retorik tycker du kan låta för teoretiskt, inget för en konstnär.
Du vill berätta ditt verk med hjärta och personlighet.
Berätta grejen!

2 dagars workshop
i berättandets retorik
Berätta Grejen / WORKSHOP 26 + 27/4 kl 10-16
med avslutande publikmöte:
Berätta Grejen / ESTRAD
27/4 kl 18.30
Poeten på Hörnet
S Förstadsgatan 65 B Malmö

För frilansar, författare, kreatörer, dagdrömmare, forskare, filmare, uppfinnare, artister, trädgårdsmästare arkitekter, poeter och
alla etikettlösa eldsjälar

Du behöver inte ha tidigare vana att framträda för publik. Du deltar med en vilja att prova och våga och du har ett verk / projekt som du vill berätta (men detta behöver inte existera i sinnevärlden, det kan vara en fantasi eller ett luftslott). Att delta i workshopen innebär att även delta i estradavslutningen.Pris: 1650 kr + moms. Maila din anmälan och du får en faktura tillbaks. Anmälnings- och deltagaravgift betalas till plusgiro och hela deltagaravgiften ska vara betald senast 25/4.
Antal deltagare: max 12, minst 6.
STIPENDIEPLATSER Du kan ansöka om stipendieplats för 500 kr + moms. Två platser tillhandahålls vid 10 ordinarie deltagare, 1 vid minst 5. Maila CC och berätta varför du absolut vill vara med men absolut inte kan betala full avgift.
Anmälan senast 14 april till cc@christinaclaesson.se och genom att betala in anmälningsavgiften 500 kr till plusgiro 667618-3. Vid återbud efter 19/4 förfaller anmälningsavgiften. Om kursen av något skäl blir inställd återbetals så klart anmälnings- och deltagaravgifter.


Kontakt: cc@christinaclaesson.se 0702-779244

Kursinnehåll. Praktiken kommer i första hand och vi drar gemensamt teoretiska slutsatser ur lekfulla övningar. Papper och penna förbjudet utom i pauserna.
Vi börjar i smågrupper och avancerar stegvis till större lyssnarskara. Vi belyser skillnaderna mellan information, retorik och berättande. Applicerar retorikens grundbegrepp på den mer upplevelsebaserade berättarkonsten. Målet är att berätta helhjärtat, med närvaro och med sin personlighet som insats, vilken den än må vara. Det handlar om att förtrolla mer än att övertala. Att samspela med lyssnarna.
Vi kommer också att arbeta med kroppsspråk, röst och andning och alla kommer att få individuellt gensvar på sitt berättande.
Christina Claesson är en av Sveriges mest erfarna muntliga berättare och undervisare i berättarkonst. Hon är en välkänd röst i radio, bl a som programledare för Retorik i P1. Hon är författare till flera böcker, bl a Berättarens Handbok (som kan köpas vid kursen). Sedan 5 år lärare på högskolekursen i muntligt berättande på Gotlands Högskola. CC berättar själv ute-slutande egna originalberättelser och hämtar stoff från jordnära verklighet hellre än böcker. T ex genom att sova i spökslott, gå marathonvandringar eller klättra och sova i träd. Läs mer här på hemsidan eller följ CC på facebook