Storytelling i naturen

Den 7 maj, det är då bokarna slår ut! Då håller jag en ny workshop i storytelling och det blir utomhus i skogen runt Hovdala slott.

Vackrare konferenslokal får man leta efter!

Jag älskar att vandra och berätta utomhus. Jag gör det ju under träd och i samband med min trädklättring. Och jag har gjort […]

Att döpa ett tåg

Tågdop – det är ett rart blomster i retorikens trädgård. Det blir en ny erfarenhet för mig. Jag ska hålla ett tal, sedan krascha ett glas fyllt med champagne mot nosen på lokomotivet och därefter skåla med representanter för Skånetrafiken och Hässleholms kommun.

Nilla Jönsdotter, "Post-Nilla"

Tåget ska döpas till POSTA-NILLA och det är […]

Havet som skolrum

I förra veckan var jag på SEA-U som är ett havslaboratorium på Ribban i Malmö. I södra delen av Limhamnsfältet ligger denna vattenstation dit skolklasser välkomnas för att utforska den rika biotopen i vattnet och på stranden.

Jag var där för att berätta om min egen vattenvandring 2008, då jag följde vattenkällan i Tjörnarp till […]

Memorera genom vandring

Hur övar man in en ny berättelse? Att repetera ord utan åhörare är outsägligt tråkigt. Om jag befinner mig stilla i ett rum blir jag distraherad av minsta småsak. Tankarna börjar vandra. Bättre då att vandra tillsammans med tankarna!

Ut och gå! En monoton runda utan distraktioner och trafikfaror är det bästa, där fötterna kan […]

Vandring, äventyr, inspiration

Jag älskar att gå. Att placera en fot framför den andra och därmed försätta ett landskap i rörelse är underbart. Det känns inte som att det är jag som förflyttar mig. Kanske är det mina fotrörelser som sparkar igång klotet, så det börjar rulla, så filmen startar? Det är rörelsen i filmen som är min […]