Föreläsningar

Berättarkonst / storytelling: Att lyssna med hjärtat och tala med öronen. Om det muntliga berättandet, att skapa egna berättelser och ge fantasin vingar. Framförandeteknik, memorering, lyssnarkontakt. Konkreta tips, erfarenheter, nyttigheter, naturligtvis blandade med hisnande berättelser. Kortvariant av min workshop Storytelling för eldsjälarSe mer här.

Vattenvandring till havet Föreläsning och berättelser kring vattenvandringen från källan i skogen till Östersjön, sommaren 2008. Baserat på 5 reportage om denna strapatsrika vandring då jag kröp, kravlade, vadade, gick, paddlade och sam, 18 mil från Tjörnarp till Åhus. Läs mer…

Trädklättring och Sova i Träd
Om hur man inrättar en sovplats i trädtoppen, klättrar dit upp och sedan låter gravitation och höjdskräck omvandlas till gränslösa drömmar. En föreläsning som helst utspelas kring, under och i ett lämpligt träd. Se mer här.

Tryffel
Om tryffel i Sverige:  odling, sök, matlagning. Om tryffelhundar och tryffelgrisar. Se mer om tryffel här. Om tryffelgrisen Carmen här.

Drömforskning och Klara drömmar
Om psykobiologisk drömforskning, drömmarnas språk, drömmen som kreativ resurs. Läs mer om drömmar här

Blyghet – defekt eller talang?
Idag förväntas vi alla vara frimodiga och talföra. Utan att sänka blicken, utan att rodna och helt utan pinsamma pauser ska vi kunna tala om vad som. Men det är ett ideal som inte alla kan leva upp till. Blyghet klassas som en defekt. Läs artikel: Defekt att kunna rodna? Att tala eller visa sig för andra är för många det mest skräckinjagande de kan föreställa sig. Man skaffar sig strategier för att undvika eller överkomma det. Vissa av de strategierna resulterar i det motsatta: skamlöshet och exhibitionism. Men blygheten är också en kvalitetsgaranti som vi bör uppskatta. Läs mer: Tala med barn om blyghet.

Att Utrusta sig med Tur
Om slump och synkronicitet, konsten att koordinera tillfälligheter och utforska önskebrunnens djup. En utstuderat slumpmässig historia som slutar lyckligt, kryddad med filosofiska utvikningar om livets sammanträffanden.

Bokning, priser eller frågor kontakta Christina Claesson.