Blogga på Loftet

Idag har jag en föreläsning på Loftet i Malmö om hur man startar sin egen blogg.  Så här tomt var det på Loftet innan alla tomtarna kom:Jag skriver detta inlägg för att visa deltagarna hur man gör. Här är 20 personer från Författarcentrum Syd, varav somliga knappt ens har SETT en blogg. Andra vet dock betydligt mer…

Jag har bloggat i 2 år och lärt mig genom att helt enkelt prova och fråga och ändra. F n driver jag 3 bloggar, och coachar ytterligare några på uppdrag. Jag har mest jobbat med wordpress. Folk här undrar om jag är helt addicted. Och hur många timmar om dan ägnar du åt detta? Och gagnar det ditt författarskap? Jag hinner inte ens äta min pausmacka för munnen blir inte ledig. Seminariedeltagarna är mycket engagerade och antecknar så det ryker om pappret.

Men jag säger till dem att lägga ner pennorna för allt det där ska jag lista i ett inlägg på min blogg. Ikväll. När mina barnbarn har somnat…
Och här kommer minneslistan!

7 comments to Blogga på Loftet

 • Hej Christina och tack för ett engagerande och pedagogiskt seminarium. Jag vet redan en förening och en konstnär som jag ska tipsa om dina bloggar i studiesyfte.
  För min roman ÖDELAGD finns en kombinerad web- och bloggsida. Men jag har ändå idag fiskat upp en del tips som var lärorika.
  Hälsningar
  Henrik

 • admin

  Tack Henrik. Vill du dela med dig av länken till din roman-sida? Vore intressant att se. Hej hej / cc

 • Hej Christina!
  Tack för en givande eftermiddag, mycket matnyttig information levererad under tempo och med engagemang som sprutade ur ögonen. Ska fundera på att gå över till blogg eller ha något kombinerat med min hemsida. Den aktualiseras ca var fjortonde dag med länkar till mina gästkrönikor och uppgifter i min kalender. Jag har inte jättemånga besök, men ändå förbluffande många!
  Jag följer en del mycket bra och seriösa bloggar, som ändå nästan aldrig får några kommentarer. Men kanske de blir lästa i alla fall? Jag läser ju dina då och då utan att kommentera. Anses det som oartigt i bloggvärlden?

  undrar och hälsar Madeleine

 • Christina!

  Som du vet blev jag ordentligt inspirerad på Loftet så till den grad att jag nu försöker sätta mig in i bloggandets mystiska värld utan att få alltför många tomtar på loftet. Inte så lätt men ett råd du gav var ju att kommentera andras bloggar, så …
  Tack än en gång!

 • admin

  Hej Madeleine,
  Tack, kul du blev inspirerad! Klart ingen kan anklaga en för att vara oartig, det är ju ingen som vet vem som är inne och läser, och varför. Däremot kan man kanske öva sig själv i att tänka generöst, och svara när man läst nåt man gillar. Det är som att säga tack, ifall nån öppnar dörren åt en. Det behöver inte vara speciellt sensationellt djuplodande eller originellt. Men alla som själv bloggar vet ju hur glad man blir över minsta lilla gensvar!
  Man sårar ingen genom att läsa tyst, men man glädjer någon genom att bara ropa hej!

 • admin

  Tack Ulf, hör av dig när det händer grejer på din blogg, ska bli roligt att titta! hej hej / cc

 • CC!
  Jo, här är det redan full fart. Kolla bara! Tack för att du var så entusiastisk och pedagogisk. Sånt smittar!

  Trevlig helg!
  Ulf

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.